Kompensoimme toimintamme päästöjä

27.02.2022

Olemme ottaneet vuoden 2022 alusta alkaen ilmastonmuutoksen torjunnan mukaisen toiminnan osaksi liiketoimintamme tärkeimpiä arvoja ja pyrimme aktiivisesti pienentämään liiketoimintamme hiilijalanjälkeä.

Kun lähdimme selvittämään toiminnastamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä, tunnistimme nopeasti toimintamme kolme eniten päästöjä aiheuttavaa toiminta-aluetta: tuotteiden valmistuttaminen, kuljetus tehtaalta Hollannista Suomeen ja tuotteiden toimitus asiakkaille Suomen sisällä.

Totesimme, että helpoiten pystymme vaikuttamaan päästöihin, jotka syntyvät Suomen sisällä tapahtuvasta liiketoiminastamme ja tavoitteemme on jatkossa tehdä ympäristöystävällisempiä valintoja esimerkiksi kuljetusyhtiön valinnassa, kun tilaus toimitetaan asiakkaalle. Tällä hetkellä PostNord ja Posti ovat edelläkävijöitä Suomessa ilmastoystävällisissä kuljetuksissa ja pyrimme jatkossa suosimaan heidän rahtipalveluitansa mahdollisuuksien mukaan.

Tuotteiden valmistuttamisesta aiheutuvia päästöjä on tällä hetkellä hyvin haastavaa arvioida kokonaisuudessaan. Tekonurmen kuljettamisesta Hollannista Suomeen aiheutuvista päästöistä pystyimme kuitenkin muodostamaan laajan käsityksen. Tässä prosessissa meitä auttoi esimerkiksi ecotransit- laskuri.  

Tiedostamme, että toiminnastamme tulee aiheutumaan päästöjä vielä pitkään, mutta koemme, että on tärkeää tehdä asialle edes jotain. Jatkossa pyrimme siis tekemään ympäristöystävällisempiä ratkaisuja liiketoimintamme eri osa-alueilla sekä kompensoimaan päästöjämme.

Tänä vuonna päätimme kompensoida osan päästöistämme Carbon Footprint yrityksen kompensointipalvelun avulla.

Greenside päästöjen kompensointi

 

Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!