Tekonurmen kuitupituuksien erot

Ilmoitamme tuotteissamme eri kuitupituuksia ja tämä herättää monissa kysymyksiä. Mitä nämä kuidut ovat? Mitä eroja niiden pituuksilla on? Kuinka pitkä tekonurmen kuidun pitää olla minun käyttötarkoituksessani? 

Luonnon nurmikon termejä käyttäen, tekonurmen kuidun pituus on sama asia kuin nurmikossa yhden ruohon pituus. Pituus mitataan tekonurmen alustasta ja ilmoitetaan millimetreinä. Oikean kuitupituuden valinta on pitkälti makuasia.

Ulkonäkö 

Tekonurmimaton kuidun pituudella on merkittävä vaikutus siihen, miltä tekonurmialue näyttää. Monen mielestä korkea kuitupituus tuo nurmeen aitouden näköisyyttä ja estetiikkaa.
Toiset taas mieltävät lyhyemmän kuitupituuden tekonurmet paremman näköiseksi. 

Mukavuus

Kuitupituus vaikuttaa myös siihen, miltä tekonurmi tuntuu jalan alla. Pitkät kuitupituudet tuovat nurmeen pehmeyttä ja joustavuutta. Toisaalta 25mm kuitupituuden omaava Origin näyttää ja tuntuu jalan alla vasta leikatulta nurmikolta.

Huolto 

Tekonurmi on hyvin helppohoitoinen eikä tekonurmen kuitupituudella ole merkitystä huoltoon. Toki pitkäkuituiseen tekonurmeen saattavat roskat tarttua helpommin, mutta ero ei ole merkittävä. Tekonurmen huollosta voit lukea lisää: https://greenside.fi/pages/tekonurmenyllapito

Sinun tekonurmen oikea pituus

Edullisin mallimme Origin muistuttaa 25mm kuitupituuden ansioista vasta leikattua luonnon nurmea ja jos tämä on se ulkonäkö, jota haet tekonurmeltasi, on Origin sinun valinta. Jos haluat tekonurmen aktiiviseen urheilukäyttöön, kuten jalkapalloon, agilityyn tai vaikka jokapäiväisiin pihapeleihin ja leikkeihin, on 25mm kuitupituuden Prosport sinulle sopiva malli. 

Myydyin mallimme Midway on hyvä sekoitus kaikkia mallejamme ja se on loistava valinta esimerkiksi lapsiperheen pihalle. Sen 30mm kuitupituus ei ole mallistomme pisin, mutta tekonurmi näyttää kuitenkin hyvin aidolta. Jos haluat pihallesi helppohoitoisen ja aina vihreän realistisen näköisen tekonurmen, kannattaa harkita 40mm kuitupituuden Prestige-mallia. 

Näytepalat

Kuvien välityksellä on vaikea saada selvyyttä tekonurmen oikeasta luonteesta ja tuntumasta, joten älä epäröi kysyä meiltä näytepaloja haluamistanne malleista! 

Voit tilata näytepalat haluamistasi malleista tämän lomakkeen täyttämällä:

https://greenside.fi/pages/naytepalojen-tilaus


Tekonurmen kuitupituuksien erot
Tekonurmen kuitupituuksien erot
Tekonurmen kuitupituuksien erot
Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!