Tekonurmen hoito ja ylläpito

GreenSide-tekonurmen ylläpito

Myös tekonurmi tarvitsee hoitoa tavallisen nurmikon tavoin, mutta harvemmin. Tekonurmen huoltaminen on helppoa sekä nopeaa ja huoltovälit riippuvat tekonurmen käyttöasteesta. Jos liike tekonurmialueella on vähäistä, tulee huoltotoimenpiteitä tehdä hyvin harvoin.  

Lika ja pöly

Tekonurmi on hyvä huuhtoa ajoittain vedellä liasta ja pölystä, mutta lähtökohtaisesti Suomen sateet pitävät tästä huolen. Jos tekonurmen päälle on kuitenkin päätynyt esimerkiksi mutaa, voit pestä sen huoletta pois puutarhaletkun avulla. 

Poista lehdet ja roskat

Tekonurmen haravointi ei eroa luonnonnurmen haravoinnista millään tavalla. Varsinaisesti lehdet eivät vahingoita tekonurmea, mutta ajan myötä tekonurmen vedenläpäisykyky heikkenee, jos lehtiä ja muita irtoroskia ei poisteta. Tekonurmi myös pysyy siistimmän näköisenä, kun lehdet ja muut roskat poistetaan säännöllisesti. Älä kuitenkaan käytä haravointiin metallista valmistettua haravaa, sillä se voi vaurioittaa tekonurmimattoa. 

Tekonurmen harjaaminen

Harjaus on nopea toimenpide, joka nostaa tekonurmen kuidut pystyyn ja ylläpitää tekonurmen luonnollista ulkonäköä. Harjaa tekonurmi kuitujen vastakkaisesta suunnasta.  Maisemointikäytössä oleva tekonurmi tarvitsee harjauksia 1-2 kertaa kesän aikana. Tämä on muutaman minuutin toimenpide, joka saa tekonurmipihasi näyttämään uudelta!

Raskaat esineet

Jos tekonurmen päällä on esimerkiksi trampoliini, painaa se tekonurmen kuituja alaspäin. Kun painavat esineet poistetaan tekonurmelta, tulee kuidut harjata takaisin pystyasentoon. Esimerkiksi trampoliinin paikkaa on hyvä siirrellä ajoittain, jotta paino ei kohdistu vain tietylle tekonurmen alueelle.

Talvi

Talviolosuhteet eivät ole ongelma Greenside-tekonurmelle, eikä se vahingoitu lumesta tai jäästä. Tekonurmen ylläpito
Tekonurmen ylläpito
Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!