Tekonurmen ostajan opas

Tekonurmi on monelle täysin uusi materiaali ja olemme tiivistäneet tähän artikkeliin kaiken, mitä sinun olisi hyvä tietää tekonurmesta.

Käyttötarkoitukset

Tekonurmi kehitettiin 60-luvulla urheilulajien alustaksi, mutta nykyään tekonurmea asennetaan esimerkiksi talojen pihoille, parvekkeille ja jopa koirapuistoihin. Moderni tekonurmi on luonnollisen näköinen ja se luo wau-elementin mille tahansa alueelle kestävyydestä tinkimättä.

Materiaali

Greenside-tekonurmi on valmistettu PP-ja PE-muoveista. Tekonurmea kutsutaankin joskus nimellä muovinurmi tai keinonurmi. Kaikki valikoimistamme löytyvät tekonurmet ovat Hollannissa valmistettuja. 

Tekonurmi tarjoaa monia etuja luonnonnurmeen verrattuna. Se on aina vihreä, siisti ja ennen kaikkea kestävä. Vaikka hoitaisit pihasi luonnonnurmea kuinka huolellisesti ja säännöllisesti, niin muutaman jalkapallopelin jälkeen pihasi muistuttaa enemmän sotatannerta kuin huolellisesti hoidettua pihaa. Tämä ongelma poistuu korvaamalla pelialueen nurmikko Greenside- tekonurmella, joka kestää kovemmatkin pihapelit.

Jokainen mallimme on suunniteltu muistuttamaan mahdollisimman tarkasti luonnonnurmea, joten pelko urheilukenttää muistuttavasta kotipihasta on turha. Voit siis asentaa tekonurmen pelkästään maisemointia varten ja heittää hyvästit nurmikon ajamiselle.

Tekonurmipiha

 

Ulkonäkö ja kuitujen pituus

Kun aloitat valitsemaan sinulle sopivaa tekonurmea, kiinnitä huomiosi mallien ulkonäköön sekä rakenteeseen. Meidän valikoimasta löydät varmasti juuri sinun mieltymystäsi vastaavan tekonurmimallin.

Eniten tekonurmen ulkonäköön vaikuttaa sen kuitupituus. Tekonurmen kuidun pituutta voidaan verrata siihen, kuinka pitkä yksi ruoho on nurmikossa. Kuitupituudet vaihtelevat malleissamme 25-40mm välillä. Asiakkaat, jotka haluavat, että tekonurmi muistuttaa siistiä juuri ajettua nurmikkoa valitsevat usein mallin 25-30mm kuitupituuksien väliltä. Mahdollisimman realistisen näköisen tekonurmialueen haluavat valitsevat yleensä 40mm kuitupituudella varustetun Prestige-mallin.

Kuitujen pituus vaikuttaa myös siihen, miltä tekonurmi tuntuu jalan alla. Pitkillä kuiduilla varustettu tekonurmi on pehmeämmän tuntuinen jalan alla kuin lyhytkuituinen tekonurmi.

Juuri sinun tekonurmesi

Edullisin mallimme Origin muistuttaa 25mm kuitupituuden ansioista vasta leikattua luonnonnurmea ja jos tämä on se ulkonäkö, jota haet tekonurmeltasi, on Origin sinun valinta.

Jos haluat tekonurmen aktiiviseen urheilukäyttöön, kuten jalkapalloon, agilityyn tai vaikka jokapäiväisiin pihapeleihin ja leikkeihin, on 25mm kuitupituuden Prosport sinulle sopiva malli.

Myydyin mallimme Midway 30mm on hyvä sekoitus kaikkia mallejamme ja se on loistava valinta esimerkiksi lapsiperheen pihaan. Jos haluat pihallesi helppohoitoisen ja aina vihreän mahdollisimman realistisen näköisen tekonurmen, kannattaa sinun valita 40mm kuitupituuden Prestige.

Aidon näköinen muovinurmi prestige greensideltä

 

Hinta

Edullisin mallimme Origin maksaa 22,90€/m2 ja kallein mallimme Prestige maksaa 29,90€/m2 sis. alv 24%. Muut mallimme sijoittuvat hinnaltaan näiden väliin. Hintaerot muodostuvat pitkälti tekonurmimallin kuitujen pituudesta. Mitä pidemmät kuidut, sitä kalliimpi tuote on. Poikkeuksena urheilukäyttöön suunniteltu Prosport, jossa on vahvistettu kuiturakenne.

Tuotteemme on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti ja lupaamme, että mikä tahansa malleistamme on kilpailijoidemme vastaavaa tekonurmimallia edullisempi.

Vaikka tekonurmi on kertainvestointina kalliimpi vaihtoehto kuin esimeriksi siirtonurmi, maksaa se itsensä takaisin ajallisesti. Tekonurmen asennettuasi voit käyttää ajan, jonka olisit muuten käyttänyt nurmikon ajamiseen ja hoitamiseen, johonkin oikeasti sinulle tärkeään. Pihasi pysyy myös aina siistinä, vihreänä ja se kestää pelit ja leikit.

Asentaminen

Tekonurmen asentamiseen liittyvät toimenpiteet riippuvat siitä, mihin tekonurmi asennetaan. Kun tekonurmi asennetaan sisälle, on asennus nopeampi ja yksinkertaisempi kuin ulos asennettaessa, mutta olemme tehneet asennusprosessin mahdollisimman helpoksi asiakkaillemme asennusohjeidemme avulla, jotka löydät täältä: https://greenside.fi/pages/tekonurmen-asennusohjeet

Itse tekonurmen asentaminen on varsin yksinkertainen toimenpide. Sinun pitää vain avata tekonurmirulla, liittää tekonurmikaistaleet toisiinsa liimaamalla ja tämän jälkeen halutessasi lisätä täyteainehiekka nurmen joukkoon. Ulos asennettaessa vaativin työvaihe on monesti alustan tekeminen, jonka päälle tekonurmi voidaan asentaa.

Tekonurmen asentaminen

Mitä asennustarvikkeita tarvitsen? 

Tarvitset eri asennustarvikkeita riippuen siitä, mihin käyttöön asennat tekonurmen ja asennatko sen sisälle vai ulos. 

Tekonurmen asennustarvikkeet löydät täältä: https://greenside.fi/collections/tekonurmen-asennustarvikkeet

Tekonurmen hoitaminen

Myös tekonurmi tarvitsee hoitamista tavallisen nurmikon tavoin, mutta paljon harvemmin. Huoltotoimenpiteet ovat nopeita ja niiden tarpeellisuus riippuu pitkälti tekonurmialueen käyttöasteesta. Käytännössä ainoat hoitotoimenpiteet ovat haravointi, mahdollisten roskien poisto ja tekonurmen kuitujen ajoittainen harjaaminen pystyasentoon. Greenside-tekonurmen hoito-ohjeet voit lukea täältä:

https://greenside.fi/pages/tekonurmenhoito

 

Täyteainehiekan tarpeellisuus

Olet varmasti huomannut, kuinka jalkapallokentillä tekonurmen joukossa on kumirouhetta, joka monesti kulkeutuu kenttien ympäristöön ja kenkien mukana jopa kotisi eteiseen. Tätä ongelmaa et tule kohtaamaan meidän tekonurmiemme kanssa. 

Lähtökohtaisesti suosittelemme täyteainehiekan käyttöä, kun tekonurmi asennetaan pihalle. Suurta määrää hiekkaa ei kuitenkaan tarvitse tekonurmen sekaan lisätä, vaan 5- 7 kg/m² on riittävä määrä, jolla saavutetaan merkittäviä hyötyjä. Täyteaineeksi soveltuvasta pyöreäreunaisesta hiekasta käytetään Suomessa usein rautakaupoissa nimitystä puhallushiekka.

Täyteaine tuo tekonurmeen lisää painoa ja näin tekonurmimatto pysyy paikoillaan. Se myös tukee tekonurmen kuitujen rakennetta, eli kovan rasituksen jälkeen tekonurmen kuidut palaavat nopeammin takaisin pystyasentoon. 

Meidän tekonurmia on kuitenkin mahdollista käyttää myös ilman täyteainehiekkaa. 

NÄYTEPALAT

Voit tilata itsellesi näytepaloja haluamistasi malleista veloituksetta! 

Näytepalojen tilaus

 

Älä epäröi olla yhteydessä! 

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen tekonurmimalleihimme, täyteaineeseen tai vaikka saumaliimoihin liittyen, älä epäröi olla meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää tuotteistamme. 

asiakaspalvelu@greenside.fi

045 783 299 26

Ota yhteyttä 

 

Tekonurmen pihalle ja peleihin löydät osoitteesta Greenside.fi

Greensiden tekonurmet

Tekonurmen asennustarvikkeet 

Lue lisää artikkeleita tekonurmesta 

 

Greenside

 

 

 

 

Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!