Tekonurmen materiaali

Tekonurmesta yleisesti

Tekonurmea käytetään pelialustana monessa eri lajissa tai maisemoinnissa esimerkiksi luonnonnurmen korvaajana. Tekonurmi antaa mahdollisuuden monien eri lajien harjoitteluun sekä pysyy siistinä ympäri vuoden. Tekonurmea käytetään esimerkiksi talojen pihoilla, jalkapallokentillä, kuntosaleilla, leikkipaikoilla, terasseilla ja parvekkeilla. Meiltä löydät juuri sinun käyttötarkoitukseen soveltuvan keinonurmen sekä maisemointiin että urheilukäyttöön. Tekonurmi soveltuu hyvin myös leikkipaikan alustaksi tai vaikka kuntosalille. 

Tekonurmen edut

Tekonurmen suurin etu on se, että se on erittäin kestävä sekä monipuolinen materiaali. Tekonurmi toimii alustana monessa eri lajissa ja se on hyvä alusta myös lasten leikeille. Meidän tekonurmet ovat myös hyvin aidon näköisiä, joten voit asentaa tekonurmen luonnonnurmen korvaajaksi. Tekonurmi läpäisee vettä, joka takaa sen, että vesi ei jää seisomaan tekonurmen päälle. Tekonurmilla on pitkät käyttöiät ja hyvät kulutuksenkestävyydet. Luonnonnurmeen verrattuna tekonurmilla on myös vähäiset hoitotarpeet ja olemattomat käyttökustannukset.

Mistä tekonurmi koostuu?

Tekonurmi koostuu kahdesta eri komponentista ja ne ovat kuidut eli ns. tekonurmen ”ruohot” ja tekonurmen takaosamatto, jossa kuidut ovat kiinnitettyinä. 

Tekonurmen materiaali

Materiaalit

Tekonurmen kuidut on valmistettu PE-muovista, eli polyeteenistä. Takaosa, jossa kuidut ovat kiinnitettyinä, on valmistettu PP-muovista eli polypropeenista.

Kuidut

Tekonurmen kuidut eli ns. ”ruohot” ovat yksi tärkeimmistä komponenteista tekonurmen valmistuksessa ja sen laadussa. Kuidut vaikuttavat varsinkin tekonurmipihan yleisilmeeseen. Meidän tekonurmien kuidut on suunniteltu muistuttamaan muodoltaan sekä rakenteeltaan mahdollisimman tarkasti luonnonnurmea sekä ne palautuvat nopeasti pystyasentoon rasituksen jälkeen.

´Keinonurmimatto pihalla

Tekonurmen terveysriskit

Keskustelu tekonurmien terveysriskeistä liittyy jalkapallokentillä käytettävän kumirouhe-täyteaineen riskeihin. Kumirouhetta täyteainetta EI tule käyttää meidän tekonurmissa! Meidän tekonurmet on suunniteltu käytettäväksi hiekkatäyteaineella tai ilman täyteainetta. Hiekkatäyttöiset tekonurmet ovat myös siinä mielessä käyttäjäystävällisempiä, koska täyteainetta ei kulkeudu kenkien ja vaatteiden mukana kodin eteiseen toisin kuin usein kumirouhekenttien kanssa.

Tekonurmi mikromuovit

Mediassa on myös ollut jonkin verran keskustelua siitä, irtoaako tekonurmista mikromuovia. Nämä mikromuovit ovat myös lähtöisin kumirouhetäytteisistä tekonurmista, eli meidän keinonurmista ei tätä haittaa aiheudu. 

NÄYTEPALAT

Voit tilata itsellesi näytepaloja haluamistasi malleista veloituksetta! 

Näytepalojen tilaus

JÄIKÖ JOTAIN KYSYTTÄVÄÄ? 

Ole meihin yhteydessä, niin vastaamme kysymyksiisi mielellämme!

asiakaspalvelu@greenside.fi

045 783 299 26

Ota yhteyttä 

 

Tekonurmen pihalle ja peleihin löydät osoitteesta Greenside.fi

Greensiden tekonurmet

Tekonurmen asennustarvikkeet 

Lue lisää artikkeleita tekonurmesta 

Get 10% OFF
Sign up now to get access to exclusive discount
Subscribe Now!